Sådan opretter du en amortiseringsplan ved hjælp af Excel-skabeloner


Hold øje med dine betalinger og lånesaldo.

Hvis du vil have en nem måde at se tidsplanen for dit lån på, kan du oprette en amortiseringstabel i Microsoft Excel. Vi viser dig flere skabeloner, der gør det nemt at oprette denne tidsplan, så du kan spore dit lån.

Hvad er en amortiseringsplan?

En amortiseringsplan, nogle gange kaldet en amortiseringstabel, viser størrelsen af hovedstol og renter betalt for hver af dine lånebetalinger. Du kan også se, hvor meget du stadig skylder på lånet til enhver tid med den udestående saldo efter en betaling er foretaget.

Dette giver dig mulighed for at se hele lånet fra start til slut. Det er en fordel for bil-, privat- og boliglån og kan hjælpe dig med at se resultaterne af ekstra betalinger, du foretager eller overvejer at foretage.

Med en amortiseringsplansskabelon til Microsoft Excel kan du indtaste de grundlæggende låneoplysninger og se hele tidsplanen på få minutter.

Simpel låneberegner og amortiseringstabel

For stort set enhver form for lån tilbyder Microsoft en praktisk afdragstabelskabelon til Excel. Det inkluderer også en lånetilbagebetalingsberegner, hvis du overvejer at betale af eller refinansiere dit lån.

Du kan downloade skabelonen, bruge den i Excel til internettet eller åbne den fra skabelonsektionen i Excel på dit skrivebord.

For sidstnævnte skal du åbne Excel, gå til sektionen Hjem og vælge "Flere skabeloner." Skriv Amortization i søgefeltet, og du vil se Simple Loan Calculator. Vælg skabelonen og klik på "Opret" for at bruge den.

Du vil se et værktøjstip i øverste venstre hjørne af arket, samt når du vælger de celler, der indeholder låneoplysningerne øverst. Tidsplanen har eksempeldata, som du blot kan erstatte.

Indtast værdierne på det udpegede sted øverst på arket inklusive lånebeløb, årlig rente, låneperiode i år og startdato for lånet. De skraverede mængder i området nedenunder beregnes automatisk.

Når du har indtastet ovenstående detaljer, vil du se sektionen betaling, renter og omkostninger opdateret sammen med tidsplanen nederst. Du kan derefter nemt se, hvor meget af din betaling, der går til hovedstol og renter med slutsaldoen, efter du har foretaget hver betaling.

For at administrere yderligere lån eller bruge lommeregneren til at estimere et andet lån, kan du kopiere arket til en ny fane.

Tredjeparts amortiseringsskabeloner

Hvis du vil gå ud over det grundlæggende, så tag et kig på denne næste skabelon fra Vertex42. Med den kan du administrere din betalingsfrekvens, sammensatte periode, betalingstype og afrunding sammen med ekstra betalinger, du foretager.

Du har også to ekstra projektmappefaner, hvor du kan spore dine betalinger afhængigt af, om ubetalte renter lægges til saldoen eller påløbes separat.

Start med at indtaste lånebeløb, årlig rente, løbetid i år og første betalingsdato. Brug derefter rullemenuerne til at vælge de yderligere detaljer.

Indtast eventuelt ekstra betalinger i tidsplanen efter dato eller brug en af de nævnte faner til at administrere dine betalinger. Du vil også bemærke en praktisk oversigtssektion øverst til højre for totaler og estimerede rentebesparelser.

Hvis du kan lide ideen om en skabelon, der tilbyder mere som yderligere betalinger, betalingsfrekvens og betalingstype, men sætter pris på en smule visuals til dit resumé, er denne skabelon for dig. Fra Spreadsheet123 giver denne amortiseringsplan dig de bonusser, du ønsker, sammen med et praktisk diagram.

Indtast dine grundlæggende oplysninger i sektionen Lånebetingelser, og brug derefter rullelisterne til at vælge disse yderligere detaljer. Skift eventuelt mellem visningerne Amortiseringsplan og Betalingsplan og slå Afrunding fra eller til.

Indtast dine ekstra betalinger i tidsplanen, tjek den praktiske oversigt øverst, og se et klart billede af dit lån med kombinationsdiagrammet.

Boliglånsberegner

Specifikt for realkreditlån, tag et kig på denne skabelon fra Vertex42. Du har muligheder for lån med fast eller variabel rente, kan se din saldo ved udgangen af et bestemt år med betalte renter og hovedstol og kan indtaste skattefradragsoplysninger.

Toppen af skabelonen er spækket med de oplysninger, du har brug for. Start med at indtaste dine grundlæggende realkreditoplysninger, vælg den sammensatte periode og betalingshyppighed fra rullelisterne, og se din saldo for ethvert år.

I midten af skabelonen har du praktiske diagrammer til et hurtigt blik på din saldo efter år og rentehistorik.

Amortiseringstabellen nederst har pladser til yderligere betalinger i hele lånets løbetid. Du vil også se skatterelaterede beløb, hvis du beslutter dig for at inkludere disse oplysninger.

For yderligere måder at bruge Excel til din økonomi på, se disse funktioner til budgettering.