Sådan slår du Scroll Lock fra (eller til) i Microsoft Excel


Skift måden, du ruller i dine regneark på!

Scroll Lock i Microsoft Excel får dine op-, ned-, højre- og venstrepiletaster til enten at flytte mellem celler eller rulle gennem hele regnearket. Vi viser dig, hvordan du skifter mellem disse funktioner på din Windows 10 eller 11 pc.

Hvad gør aktivering og deaktivering af Scroll Lock i Excel?

Når du deaktiverer Scroll Lock og trykker på piletasterne, lader Excel dig flytte mellem celler i dit regneark. For eksempel, hvis du trykker på pil ned-tasten, går du ned i en celle i dit regneark. Dette er normalt standardadfærden og giver mulighed for hurtig redigering.

Hvis du på den anden side aktiverer Scroll Lock, lader Excel dig rulle hele dit regneark i stedet for individuelle celler. For eksempel, hvis du trykker på højre piletast, ruller hele dit regneark til højre.

Afhængigt af hvilken funktion du føler dig tryg ved at bruge, kan du holde Scroll Lock aktiveret eller deaktiveret på din computer.

Aktiver eller deaktiver Scroll Lock, når du bruger Excel

En måde at skifte Scroll Lock på i Windows er at trykke på den dedikerede Scroll Lock-tast på dit tastatur. Denne tast er normalt placeret i den øverste første række af dit tastatur, til højre for Print Screen-tasten.

Når du trykker på tasten, vil du se Scroll Lock-lyset tænde på dit tastatur (hvis dit tastatur har et). Dette indikerer, at indstillingen er aktiveret. Tryk på den samme tast igen for at slå Scroll Lock fra.

På en MacBook kan du bruge tastekombinationen Fn+Shift+F12 til at skifte rullelås.

Skift Scroll Lock uden et tastatur

Hvis dit tastatur ikke tilbyder en dedikeret Scroll Lock-tast, skal du bruge skærmtastaturet til at aktivere eller deaktivere funktionen. Åbn det tastatur ved at åbne menuen "Start", søge efter "On-Screen Keyboard" og vælge appen i søgeresultaterne.

Når du ser det virtuelle tastatur, skal du klikke på ScrLk-knappen for at aktivere Scroll Lock. Den bliver blå, hvilket indikerer, at låsen er aktiveret.

For at deaktivere låsen skal du klikke på den samme tast igen.

Og det er alt, hvad der er at bruge Scroll Lock i Microsofts regnearksprogram. Vi håber du finder det nyttigt.


Vidste du, at du kan omdanne Scroll Lock-knappen for at gøre den endnu mere nyttig?